İNSAN NEDEN MUTLU OLAMAZ

 


Gözlerine güneşin ışığı vurduğunda sabahın olduğunu anladı.

"Günaydın yeni başlayan gün keşke başlamasaydın" dedikten sonra tekrar yorganı üzerine çekti. Keşke tekrar uyuyabilseydi, yaşadıklarını unutsaydı. Canı o kadar yanıyordu ki ağlamak istiyor, ağlayamıyordu. Üstelik son zamanlarda sesini durduramıyor sürekli konuşuyordu; "Sen hiçbir işe yaramazsın yine başaramadın." dedi kendi kendine.

Duru bu düşüncelerden kurtulmak istiyor ama bir türlü başaramıyordu. Her sabah böyle uyanıyordu. Nefesi daralıyor boğazı düğümleniyordu adeta.

Babaannesi her zaman olduğu gibi  aynı saatlerde Aysel'i uyandırmaya çalışırdı.

"Aysel kızım Duru'yu uyandır Saat 10 oldu, yeter artık uyumasın." diye seslendi babaannesi.

Gözümün nuru ilk göz ağrım diye severdi babaannesi onu.  Duru bundan çok hoşlanırdı.

“Duru kızım hadi artık kalkmalısın.” diye seslendi annesi.

“Kalkmak istemiyorum!”

“Duru lütfen!”

“Kahvaltı yapmak istemiyorum!”

“Babaannen bekliyor. Acele et!”

“Anne beni bir rahat bırakın artık!”

“Kızım yeter artık! Sadece sen mi sınavı kazanamadın?Bu hayatın sonuymuş gibi davranıyorsun. Bu  böyle olmaz artık, kalk gidiyoruz. Hemen hazırlan!”

“Nereye?”

“Nazlı teyzenin görüştüğü danışmanlık merkezine gidiyoruz.”

“Gitmek istemiyorumm !”

“Sınavı kazanamadın diye yemeden içmeden kesildin, insan içine çıkmaz oldun, saçma sapan müzikler dinliyorsun, yataktan kalkmak istemiyorsun. Gün gittikçe de kötüye gidiyorsun. Hemen hazırlan lütfen!”

Annesi, Duruyu zorla uzman birinden destek almaya ikna etti. Sonunda bekleme salonuna kadar gelmediler. Anne kız ilk kez böyle bir yere geldikleri için  tedirgindiler. Sessizce sıranın gelmesini beklerken, Duru yine düşüncelere dalmıştı, kendi kendine konuşuyordu;

“Acaba problemime çözüm bulunur mu? Yoksa sadece zaman kaybı yaşayacağım?”

Duru içeriye girdi ve konuşmaya başladılar. Yaşadığı her şeyi anlattı. Bir ara gözyaşlarına hakim olamadı ."Yaşamak istemiyorum çok mutsuzum." diyordu.

Duru bir saate yakın yaşadıklarını anlattı. Danışmanı ona; “Her insan bu hayatta başarısız olabilir. Bunda problem yok. Önemli olan tekrar toparlanabilmektir. Her şeyin bir yöntemi            olduğu gibi mutlu ve başarılı olmanın da bir yöntemi var. Seninle çıkacağımız bu yolculukta söylediklerimi yapmaya başladıkça mutlu olduğunu göreceksin. Biraz zamana ve sabırlı olmaya ihtiyacımız var." dedi. 

Bir süre daha konuştular ve Duru odadan çıktığında kendini daha iyi hissediyordu. Annesinin tedirgin bakışlarını görünce mahcup oldu. Son zamanlarda çok yorduğunuüzdüğünü biliyordu. Dışarıya çıktıklarında yağmur çiseliyordu. Annesinin elini tuttu birlikte yürümeye       başladılar. İçinde uzun zamandır hissetmediği bir huzur vardı.

Bazıları yaşadığı problemin hemen ardından ayağa kalkıp kaldığı yerden devam eder. Bazıları ise Duru gibi problemin içinde kaybolur. Mutsuzluğun onu içine çekmesine izin verir. 

Peki neden böyle olur? 

Gerçekten mutlu olmak bizim elimizde midir? Gerçekten mutlu ve başarılı olmanın yöntemleri nelerdir?


Tüm bunların cevabı için Başarı Psikolojisi seminerine davetlisiniz.




Yorumlar

  1. Yaşadığımız dönemde en büyük problem nasıl mutlu olunur bilememek..
    Elinize sağlık faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Mutluluk nedir? Başarı nedir? İnsanların günümüzde anlamlandırdığı gibi mi gerçekten?

    YanıtlaSil
  3. Bazen şer gibi görünen hayır olur. Duru için sınavı kaybetmek belki kötü gibi görünse de onun hayatında genç yaşta bu stratejilere ulaşmasına vesile olacak.

    Çok güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Mutluluk insanın hayatı algılama şekli ile ilgili bana göre.. Nefes aldığı için mutlu olan ile yine nefes aldığı için mutsuz olan insanlar arasında dönüp duruyor dünya.. Kişinin, herseyin başında iradesini yönetebiliyor olması, sorunların üzerinden daha kolay gelmesini sağlıyor. Bazen de sadece teslimiyet gerekiyor. Güzel makale, tek bir doğru cevabı olmasa gerek :)

    Kaleminize sağlık,
    Özge KRN

    YanıtlaSil
  5. Hayat bize bir takım olaylar yaşatır. Biz ise bu olaylara takılır kalırız. Oysa her olay geçicidir. Biz dersimizi alıp yola devam etmeliyiz. Her olay bizi dünümüzden daha olgun hale getirmeli.

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık.💐

    YanıtlaSil
  7. Emeğinize sağlık ☺️ Bu Hayatta insanlara destek verenlerin olması çok kıymetli. Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır elbette fakat bazen o yolu yalnız çıkmak kolay olmaya biliyor. Bunun için destek almak ne güzel. Emeği gecenlere Teşekkürler çok faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Deneyip olmayan bir şeye takılıp kalmak kadar ruhunu zindana çeviren daha bir şey yoktur bu dünya da sanırım
    Ve o problemi önüne alıp dışardan bir göz ile bakmak imkansız hale gelir,
    dışardan bir göz yol gösterici olup duygularına tercuma olur;
    DTÖ ailesi tamda beni takıntılarımın üstesinden gelmeme bu yolda neyin bana zarar verdiğini neyin fayda sağladığını görmemi sağladı iyi ki varsınız 🌼

    Rabbim Hayata kaldığımız yerden devam edecek azim ve bedel ile yola devam etmeye nasip etsin insAllah 🤲

    YanıtlaSil
  9. Kaleminize sağlık ☘️

    YanıtlaSil
  10. Hayatimizda bir cok inasanin böyle oldugunu görüyoruz ve ne yapmalarini biraz bedel ödemekle cevabi az cok alinabiliyor.. elinize kaleminize saglik 👍🏻

    YanıtlaSil
  11. Danışman başka neler söyledi merak ettim

    YanıtlaSil
  12. Her şeyin bir yöntemi olduğu gibi mutlu ve başarılı olmanın da bir yöntemi var. 👍

    YanıtlaSil
  13. Duru’ya daha sonra ne oldu?

    YanıtlaSil
  14. Sınava hazırlanan her öğrencinin okuması gereken bir yazı olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Yazıda kendimi buldum teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  16. Mükemmel deyil olağan üstü herkeze faydalı, gercege dayalı anlaşılır bir dilde anlatım. Problemimi çözmede bunu kullana bilirim. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık o kadar güzel olmuş ki sanki kendimi buldum bu yazıda

    YanıtlaSil
  18. "Bazıları yaşadığı problemin hemen ardından ayağa kalkıp kaldığı yerden devam eder. Bazıları ise Duru gibi problemin içinde kaybolur. " Tıpkı günümüz insanı gibi. Kaleminize sağlık 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder